Bygga fritidshus – 4 saker att tänka på
Det sägs att den härligaste tiden är fritiden, så varför inte bygga fritidshus som är anpassat efter era drömmar? Ett fritidshus är så mycket mer än bara väggar och tak, och då är det viktigt att göra alla de rätta valen.
Men vad är extra viktigt att tänka på vid bygge av fritidshus?
1. Bygga fritidshus själv eller köpa nyckelfärdigt?
Det smidigaste valet är såklart att köpa ett nyckelfärdigt fritidshus, men många uppskattar att ta på sig arbetshandskarna och göra jobbet själva. I slutändan är det ofta en fråga för plånboken, då nyckelfärdiga hus i regel är lite dyrare. Genom att köpa en byggsats kommer du billigare undan och känner du inte för att göra monteringsjobbet själv så kan du alltid låta en lokal byggfirma montera ditt hus.
2. Välj ett av våra förslag eller designa ditt eget fritidshus
När du väljer Lövångers Bygg som leverantör kan du antingen välja ett av våra standardiserade och populära fritidshus eller rita ditt eget i vårt 3D-verktyg. En bra grej att tänka på är att inte välja eller bygga ett för litet fritidshus. Det är både lättare och billigare att välja ett som är lite större än vad du tror dig behöva, än att du bygger ut efter ett år eller två.
Se våra byggsatser för fritidshus.
3. Grund och isolering till fritidshuset
Du kan såklart anpassa våra förslag med tillval, vilket också gäller när du ritar ditt eget fritidshus i vårt 3D-verktyg. Det du bör fundera extra mycket på är grund och isolering. En grund behövs såklart alltid, men det har du kanske redan ordnat? Tänk också på att ifall fritidshuset ska användas året runt kan det vara en god idé att du isolerar. Med ett snabbt klick kan du lägga till både grund och isoleringspaket till ditt fritidshus från Lövångers Bygg.
4. Bygglov
Huruvida du behöver bygglov eller inte beror på hur stort du ska bygga. Ett attefallshus (upp till 30 kvm) kräver inte bygglov men däremot en anmälan till byggnadsnämnden. Innan du får bygga måste du ha ett startbesked, och innan byggnaden får tas i bruk krävs ett slutbesked. När du har fått bygglov måste du börja bygga inom 2 år och ha byggt färdigt inom 5 år. Men tänk på att det kan förekomma skillnader mellan olika kommuner.
Låter det krångligt? Skulle du behöva hjälp kan du alltid höra av dig. Och om du behöver stöd kring bygglovsritningar kan vi tips om vår samarbetspartner bygglovdirekt.se.