Bygga maskinhall – 5 saker att tänka på

Förväntningar och kravställningar när man ska bygga maskinhall varierar utifrån många olika faktorer. Dels beror det på vad du ska använda maskinhallen till och dels på hur smidig och trygg du vill att byggprocessen ska vara.

Vi guidar dig genom fem viktiga saker att tänka på när du bygger en maskinhall.

1. Hur vill du bygga maskinhallen?

Det finns flera vägar fram till en färdig maskinhall, och det är många val som kan avgöra vem du vänder dig till. Vill du ha en maskinhall med smidig och bekväm montering, lång materialgaranti och snygg högkvalitativ konstruktion? Då är valet enkelt: en byggsats från Lövångers Bygg.

2. Välj en färdig maskinhall eller rita din egen

Fundera på vad du ska använda din maskinhall till. Ett oisolerat lager, ett garage eller kanske en verkstad?  Du kan utgå ifrån någon av våra färdiga maskinhallar och sedan själv anpassa eller rita om den i vårat 3d-verktyg. Oavsett hur du gör är det i slutändan alltid lika smidigt att bygga våra maskinhallar, tack vare vårt unika väggblocksystem som levereras med en tydlig monteringsanvisning.

3. Grund och isolering till maskinhallen

Givetvis kan du anpassa våra byggsatser med några tillval, vilket även gäller för när du ritar din egen maskinhall i Lövångers Byggs 3D-verktyg. Det du bör fundera extra mycket på är husgrund och isolering. En grund behövs såklart alltid, men kanske har du redan ordnat en? Vill du ha en torr och uppvärmningsbar maskinhall är isolering ett måste. Perfekt för en verkstad du kan använda året runt. Med ett snabbt klick kan du lägga till både grund och isoleringspaket till din maskinhall från Lövångers Bygg.

4. Offert och bygglov för maskinhall

När du valt bland våra förslag eller är klar med din egenritade maskinhall kan du fråga oss om en offert på den byggnad du tänker dig. Även i offertstadiet kan vi även hjälpa till med att hitta unika lösningar som passar just dina behov. När du godkänt offerten för din byggnad måste du kontrollera ifall du behöver bygglov, vilket du gör hos din kommun. Om det behövs kan Lövångers Bygg hjälpa till med bygglovsritningar. Glöm inte att räkna med 4-12 veckors väntetid på beskedet från kommunen.

Det kan även vara bra att ta en titt hos Boverket för regler kring ekonomibyggnader. Om du ska bygga på mark som inte omfattas av detaljplan. Det kan vara så att du inte ens behöver ett bygglov.

5. Montering av maskinhall

Titta igenom hela monteringsanvisningen innan du börjar med montaget. Det kan vara både svårt och ensamt att montera maskinhallen helt själv, be därför några vänner eller grannar om sällskap. Någon professionell hjälp behöver du däremot inte. En trygg leverantör och tydlig monteringsanvisning räcker gott och väl.

Oavsett hur du går tillväga och vem som levererar din maskinhall – stort lycka till!