Lövångers Bygg gör alla till byggproffs

Du behöver inte vara erfaren snickare för att få ett professionellt resultat. Vi lägger ner all erfarenhet, kunskap och hantverkskunnande i våra högkvalitativa byggsatser för att du ska få en genomtänkt, lättmonterad och välbeprövad kvalitet in i minsta detalj.

 

Vår passion för att förenkla, förbättra och effektivisera gäller även kundmottagning, leverans samt service och support. Vi ger dig en enkel och bekymmersfri totallösning från första kontakt till sista spiken är på plats.

 

En banbrytande konstruktion.
Vi var först ut på marknaden med färdigmonterade väggblockmoduler redan 1995. Den sinnrika och innovativa originalkonstruktionen har förfinats genom åren, men följer samma grundkoncept; vi konstruerar och tillverkar byggsatser så att alla ska kunna bygga som ett proffs, med ett resultat som står sig i generationer.

 

Hög materialkvalitet och hållfasthetsklass.
Normal byggstandard för väggkonstruktioner i trä är regelvirke i enklare kvalitets- och hållfasthetsklass, C14. Lövångers Bygg använder endast virke i klass C24 genomgående i hela sin tillverkning. Det är samma höga kontroll och klassificering som krävs för bärande konstruktioner som exempelvis takstolar och bjälklag.

 

Rejäla regeldimensioner som standard.
Lövångers Bygg har valt regeldimension 45 x 145 som standard i alla sina väggmoduler. Konstruktionen blir extremt kraftig och med korslagd regelstomme och 145 mm isolering av toppkvalitet (Λ-värde 35 mW/mK) minskas köldbryggorna. En lösning som ger nära 50 procent bättre värmeisolerande förmåga än en enkel regelvägg med 95 mm isolering*. (*Källa: Paroc)

 

Anpassad för svensk byggstandard.
Lövånger Byggs dimensionering av syll, reglar och hammarband är också avpassad för att följa dagens byggstandard för grundgjutning. Regelbredden om 145 mm säkerställer att syllen kan fästas säkert och med god marginal i betongsulan vid användning av samtliga EPS-isolerade kantelement på marknaden.

 

Unik, patenterad väggpanel.
Att ventilera bort fukt är avgörande för friska och långlivade byggnader. Lövångers Byggs ytterpanel har en patenterad urfräsning om 10×40 mm på panelens insida, vilket i kontrollerade tester ger en bevisad vertikal luftväxling mellan panel och vindspärr. Rejält tilltagen paneltjocklek om 28 mm, ger dessutom ytterväggen extra karaktärsfullt utseende.

 

Tio års materialgaranti.
Lövångers Bygg använder bara långsamt växande gran av högsta kvalitet i vår husfabrik. Senvuxet virke har tätare massa och är därför hårdare, form- och brandstabilt samt motståndskraftigt mot fukt. Därför kan vi lämna 10 års garanti på allt byggmaterial

 

Kompletta tillvalspaket förenklar.
Vi på Lövångers Bygg tror på både enkelhet och valmöjlighet. Därför erbjuder vi bland annat tillvalspaket för grundläggning, isolering och montering som snabbar upp och förenklar arbetet ytterligare. Vi kan också leverera färdiga lösningar för yttertak, både olika plåtprofiler och tvåkupiga betongpannor av klassiskt snitt.

 

Lättlästa montageanvisningar.
Med en byggsats från Lövångers Bygg sätter du ihop ditt garage på nolltid. Genom att följa våra pedagogiska montageanvisningar garanteras ett perfekt slutresultat. Och en massa tid över till annat.

 

Du kan fråga oss om allt. Vi har svar på det mesta.
I ett byggprojekt uppstår alltid frågor. Oavsett om du väljer något av våra många varierade standardmodeller, eller ritar din egen konstruktion i vårt enkla och interaktiva konstruktionsverktyg. Bygglovshandlingar, tillval, specialanpassning, konstruktionsfrågor, leveransalternativ. Kontakta oss så rätar vi ut frågetecknen direkt!

 

Bygglov direkt är precis vad det låter som.
I många fall behövs bygglov från kommunens byggnadsnämnd innan du sätter igång att bygga. Tillsammans med ansökningsformuläret behöver du även bygglovsritningar och en situationsplan. Med vår samarbetspartner bygglovdirekt.se får du får du ritningar direkt när du ritar i vår konfigurator.

 

monteringsbeskrivning-puff