Energieffektiva byggnader för ett nordiskt klimat

Sverige och övriga Norden erbjuder ett unikt och mångsidigt klimat, med allt från varma somrar i söder till kalla, snörika vintrar i norr. Alla byggnader i vårt sortiment är anpassade och dimensionerade för att klara alla tänkbara påfrestningar som det nordliga klimatet medför.

Takstolar som klarar alla snödjup

Alla våra takstolar är CE-märkta och anpassade för att klara även de tuffaste väderförhållanden med mycket snö. Standardtakstolarna klarar snözon 3,0 med lätt tak, eller snözon 2,5 om du väljer ett tungt tak. Vi kan också anpassa takstolar utifrån specifika behov för just er byggnad; rådfråga oss så hjälper vi dig.

Unika fasadpaneler som avleder fukt

Fasadpanelen på våra byggnader har en unik design där vi uteslutande använder 28mm gran från Norrland. Panelen använder vår patenterade vertikala luftning, som skapar ett naturligt luftflöde uppåt vilket avleder eventuell inträngande fukt.

Energieffektiva konstruktioner

Våra väggar går att få i 4 olika utföranden när det gäller isoleringsdjup. Prisskillnaderna är inte så stora, men vad du ska välja beror på användningsområde. Stommarna är 145 mm eller 195 mm, vilket innebär att konstruktionen är extremt stark och tålig. Stommen är dessutom korslagd så att köldbryggor minimeras. Väggen har ett U-värde på från 0.24 ner till 0,2.

Komplettera detta med ett korsande installationsskikt på 45mm så kommer U-värdet ner mot 0,17. Du kan med andra ord vara säker på att din byggnad håller en god standard med låga energikostnader.

Läs mer om vårt byggsystem och val av isolering eller rådfråga oss så hjälper vi dig att välja rätt isolering till er byggnad.

Vi hjälper er från idé till färdig byggnad

Våra monteringsfärdiga byggnader håller hög kvalité och är anpassade för ett nordiskt klimat. Oavsett om du planerar att bygga garage, maskinhall, stall, attefalls- eller fritidshus så har vi byggsatsen för er. Välj bland färdiga modeller eller skräddarsy er byggnad i vår 3D-konfigurator. Om du har frågor eller behöver konsultation inför ert bygga, tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig.